Εφευρέτες που άλλαξαν τον κόσμο.

2016-04-11 23:00

Τζέιμς Χάτον (1726-1797)

Ο Τζέιμς Χάτον αποκαλείται ο «πατέρας» της γεωλογίας. Στην εποχή του οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη είχε ηλικία μόνο 6.000 έτη. Ο Χάτον μελέτησε πως  διαβρώνονται τα πετρώματα από τον άνεμο και τη βροχή και πως δημιουργούνται τα νέα. Έτσι αποφάσισε ότι η γη πρέπει να έχει ηλικία εκατομμυρίων ετών και σήμερα ξέρουμε πως είχε δίκιο!!!

Ελισάβετ Π.

 

Γεώργιος Παπανικολάου (1883-1962)

Ο Γεωργιος Παπανικολάου ήταν γιατρός, βιολόγος και ερευνητής. Ήταν πρωτοπόρος στην κυτταρολογία και για τον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Είναι περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πρωτοποριακή μέθοδο διάγνωσης που πήρε το όνομά του και χάρισε ζωή σε πολλές γυναίκες.  Ο πατέρας του θυσίασε όλες τις οικονομίες του, αφού γνώριζε τις ικανότητες του γιού του,  για να τον στείλει στη Γερμανία, για ανώτερες σπουδές. Αποφασιστικό ρόλο στην απόφασή του αυτή έπαιξε και ο φίλος του Αλέξανδρος Δελμούζος.

Στρατής Ρ. 

 

Michael Jackson

O Michael Jackson, εκτός από σπουδαίος τραγουδιστής, ήταν και καταπληκτικός χορευτής. Ανακάλυψε τρομερές φιγούρες χορού που έμειναν στη ιστορία. Δυστυχώς έκανε πολλές καταχρήσεις και πολλές εγχειρήσεις. Συνήθως φορούσε φανταχτερά ρούχα και πολύ ωραία παπούτσια. Πέθανε το 2012, αλλά για τους θαυμαστές του ζει ακόμα!

Θοδωρής Δ.

Τόμας Έντισον ( 1847- 1931)

Ο Τόμας Έντισον ήταν ο περισσότερο παραγωγικός εφευρέτης της σύγχρονης εποχής. Αν και αυτοδίδακτος δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς τομείς. Από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του είναι το μικρόφωνο, ο φωνόγραφος και ο ηλεκτρικός λαμπτήρας.

Δήμητρα Σβ.