Ώρα για παιχνίδι!!!

2016-02-20 12:26

Είστε έτοιμοι να παίξετε με τις λέξεις;

Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες για αξέχαστες στιγμές γέλιου ...

Σκράμπλ

Το αγαπημένο μας παιχνίδι είναι το «σκράμπλ». Μπορούν να παίξουν παιδιά από 6 χρονών  έως  106!!!

Οι κανόνες δεν είναι δύσκολοι και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα  ειδικό ταμπλό με κουτάκια και πολλά γράμματα. Ο κάθε παίχτης παίρνει από 7 γράμματα (τυχαία) και προσπαθεί να σχηματίσει  με αυτά λέξεις. Η πρώτη λέξη τοποθετείται στο κέντρο και οι υπόλοιπες ενώνονται με αυτήν. Προσέχουμε οι λέξεις μας να τοποθετούνται κάθετα, οριζόντια και όχι διαγώνια!!! Ο παίχτης που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς, σύμφωνα με το ταμπλό, είναι και ο νικητής!

Βασίλης Α., Άγγελος Τ., Αντώνης Γ.  

Κρεμάλα

Το παιχνίδι που παίζω με τους φίλους μου είναι η κρεμάλα. Τα άτομα που μπορούν να παίξουν είναι όποιας ηλικίας αρκεί να ξέρουν το ελληνικό αλφάβητο. Για να παίξεις το παιχνίδι , πρέπει να έχεις χαρτί και μολύβι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρεις τη λέξη που έχει βάλει ο αντίπαλος  με μόνη βοήθεια το αρχικό της γράμμα. Κάθε φορά λες ένα γράμμα και αν αυτό δεν υπάρχει σε ζωγραφίζουν σε μια κρεμάλα σταδιακά. Όταν ολοκληρωθεί η μορφή σου στην κρεμάλα καίγεσαι και χάνεις, εκτός και αν πρόλαβες να μαντέψεις τη λέξη!

Μπάμπης Τ., Φωτεινή Μ.

Όνομα, Πράγμα, Ζώο

Το παιχνίδι που μου αρέσει είναι το « Όνομα, Πράγμα, Ζώο». Οι παίχτες θα πρέπει να είναι από 8 χρονών και πάνω. Σε αυτό το παιχνίδι μπορούν να παίξουν όσα άτομα επιθυμούν μόνα ή σε ομάδες. Το μόνο που χρειάζονται είναι από ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι. Οι παίχτες προσπαθούν να γράψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα από μία λέξη σε κάθε κατηγορία. Οι βαθμοί που συγκεντρώνει κάποιος είναι 20 βαθμοί για λέξη σε κατηγορία στην οποία δεν απάντησε κανείς άλλος, 10 βαθμοί για λέξη σε κατηγορία που έχουν συμπληρώσει και άλλοι παίχτες (διαφορετική λέξη) και 5 βαθμοί για λέξη σε κατηγορία την οποία έχουν δώσει και άλλοι παίχτες. Ο παίχτης με τους περισσοτέρους βαθμούς κερδίζει.

Δημήτρης Μ.

 Άλλα παιχνίδια που μας αρέσουν είναι: «πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο», «Μάντεψε ποιος», «Κυνηγητό», «Κρυφτό», «Σκάκι» και «Ο Σίμων λέει..»

Κωνσταντίνος Ν. ,  Μαριάνθη Κ. ,Σοφία Π. ,  Δήμητρα Σ., Κωνσταντίνα Μ., Αγγελική Φ.,   Ελπίδα Α.,  Μανώλης Σ., Ελισάβετ Π.