Βιβλιοπαρουσιάσεις...

2016-01-18 10:35

 

Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας

Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ένας ελέφαντας που παίζει στο τσίρκο. Αυτός  ο ελέφαντας όμως από μικρός ήταν δεμένος σε ένα μικρό ξυλαράκι και τώρα που μεγάλωσε νομίζει πως ακόμη δεν μπορεί να τραβήξει το ξύλο. Θα καταλάβει ότι μπορεί να ελευθερωθεί; 

 

 

 

 

 

 

Ταυτότητα του βιβλίου

Τίτλος :  Περιπέτεια στην Παραμυθοχώρα

Συγγραφέας: Μαρία Λυρατζή

Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου

Εκδότης: Πατάκη

Τι μου άρεσε : Μου άρεσε περισσότερο ο παπουτσωμένος γάτος και η Λουλού.

Σοφία Π.

Περισσότερα…

Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινά στην Παραμυθοχώρα. Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνουν η Τυραννάτη και η Μαυροσκουφίτσα. Τα παιδιά αγαπούν τις καινούργιες ηρωίδες, όμως σύντομα αλλάζουν γνώμη… Ένα κοριτσάκι, η Μυρτώ, στεναχωριέται πολύ.

Το ξωτικό Κάτζη, έχει την περιέργεια να δει πως νιώθει ένα παιδί στη χώρα των ανθρώπων. Έτσι προσγειώνεται στο σπίτι της Μυρτώς και της παίρνει μια μικρή συνέντευξη με αντάλλαγμα να την οδηγήσει στην Παραμυθοχώρα.

Στο μεταξύ, στην Παραμυθοχώρα,  η βασίλισσα Φαντασία, η κ. Συγγραφίδου με την γάτα της, τη Λουλού, ο κ. Καλικατζαρίδης, ο γνωστός Σαΐνης, ο Κοντορεβιθούλης, και ο Παπουτσωμένος γάτος πήραν το δρόμο για τη χώρα της Λησμονιάς. Ανάμεσα τους θα βρεθεί και η πανέξυπνη Μυρτώ για να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.

Στον Πύργο της Μπίκλας, μιας κακιάς μάγισσας, η κουκουβάγια, γραμματέας της, αποφασίζει να το σκάσει και να βοηθήσει τους καλούς ήρωες της Παραμυθοχώρας.

Μπορεί ένα μαγικό ξόρκι να φέρει τη γαλήνη και την ηρεμία στα παραμύθια των παιδιών;

Μαριάνθη Κ. 

 

 

 

Άλλες παρουσιάσεις: 

snack.to/b7jfg8a3