Αθλητές

2016-05-28 09:43
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ
 
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι μπασκετμπολίστας και παίζει στο NBA. Μέχρι στιγμής η τρέχουσα ομάδα του είναι οι Milwaukee Bucks.
Ο ΄΄Γιάνναρος΄΄ , που κάνει πολύ καλή καριέρα με τους Milwaukee Bucks. Παλιά (περίπου το 2013) έπαιζε στον Φιλαθλατοκό και τότε, οι Milwaukee Bucks τον επέλεξαν στο νούμερο 15 στο draft.
Ο Γιάννης πήγε και στην Εθνική Ελλάδος. Όπου στην πρώτη του διοργάνωση τα πήγε πολύ καλά.
Επίσης, ο Αντετοκούμπο έχει κάνει και triple double ενάντια στους Lakers. Αν θέλετε να το δείτε πηγαίνετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=rcWRYzjb0Io.
 Δημήτρης Β.
 
 

Νίκος Κακλαμανάκης

Ο Νίκος Κακλαμανάκης ( 19 /8/1968) είναι Έλληνας αθλητής της ιστιοπλοΐας και δύο φορές Ολυμπιονίκης.

Γεννήθηκε στη Βάρκιζα και ξεκίνησε πολύ μικρός την ιστιοπλοΐα στην κατηγορία Mistral. Το 1986 συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα και πήρε την τρίτη θέση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Mistral νέων. Το 1989 πήρε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Φιλανδίας. Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης πήρε την ένατη θέση και στην Ατλάντα το 1996 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το 2004, στην Αθήνα κατέκτησε το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο, ασημένιο αυτή τη φορά. Μάλιστα, στην Ολυμπιάδα της Αθήνας ήταν αυτός που άναψε την Ολυμπιακή φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο. Το 1997 πάνω σε μια ιστιοσανίδα έκανε τον διάπλου του Αιγαίου από το Σούνιο στην Κρήτη σε δυο μέρες.

Ελπίδα , Αγγελική

Άννα Πολλάτου

Η Άννα Πολλάτου ήταν Ελληνίδα αθλήτρια και Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής. Ξεκίνησε τη ρυθμική το 1988. Το 1999 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα τελικά οργάνων και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα στην Ιαπωνία Την ίδια χρονιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό, ένα ασημένιο στο σύνθετο και ένα χάλκινο στις κορύνες. Τα τελευταία χρόνια δούλευε ως προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής σε ένα σύλλογο στα Μέγαρα. Σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα σε ηλικία 31 χρονών.

Μαριάννα

Στέφεν  Κάρι ο 2ος

Είναι Αμερικανός μπασκετμπολίστας  ο οποίος, σε όλη την επαγγελματική του καριέρα αγωνίζεται στο NΒΑ ως παίκτης των Γκόλντεν  Στέιτ Γουόριους Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους γκαρντ της δεκαετίας, με χαρακτηριστική δεξιοτεχνία στον χειρισμό της μπάλας ενώ οι επιδόσεις του στο σουτ. Έχει κερδίσει το βραβείο του MVP στο NBA το 2015 και έχει αναδειχθεί δύο φορές All Star. Είναι κάτοχος του ρεκόρ περισσότερων εύστοχων τρίποντων σε μια σεζόν με 286 κατά την αγωνιστική περίοδο 2014- 15 σπάζοντας το δικό του ρεκόρ με 272 τρίποντα από τη σαιζόν 2012-13.

Δημήτρης  Μπ.

 

Δημοσθένης Ταμπάκος ( Ενόργανη)

Η ενασχόληση του με την γυμναστική έγινε στα 7 του χρόνια. Το 1984, όμως, ξεκινάει από τον Σπάρτακο Θεσσαλονίκης και στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 πρωτοεμφανίζεται σε αγώνες και από τότε χρόνο με το χρόνο άρχισε να ανεβαίνει και ένα σκαλί ψηλότερα προς την παγκόσμια αναγνώριση. Έχει αγωνιστεί στον πλάγιο ίππο, στο σύνθετο ατομικό και στο μονόζυγο, καταλήγοντας στο αγώνισμα των κρίκων.

Μαριάνθη , Φωτεινή 

 

 

Σπύρος Λούης

Η παγκόσμια φήμη που απέκτησε ο Σπύρος Λούης (1972-1940), ο κλειστός χαρακτήρας από το Μαρούσι, όταν στα 24 του χρόνια κέρδισε τον Α΄ Ολυμπιακό Μαραθώνιο, υπήρξε φανταστική. Αθλητικός μέντορας του ο Διοικητής του στο στρατό, ο Συνταγματάρχης Παπαδιαμαντόπουλος, που τον ανακάλυψε. Προσόντα του, η σεμνότητα, η ανθεκτικότητα και η καθημερινή άσκηση, Μαρούσι – Αθήνα ( 24χλμ.) , περπατώντας πλάι στο κάρο με το Μαρουσιώτικο φρέσκο νερό του πατέρα του.  

Δήμητρα

 

 

Βλάσης Μάρας

Ο Βλάσης Μάρας είναι παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής. Αγωνίζεται στην ενόργανη.  Ξεκίνησε από τον Πρωτέα Αιγάλεω . Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία 16 ετών και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να έχει ήδη στη συλλογή του δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο σε Πανευρωπαϊκούς εφήβων.

Το 2004 έλαβε μέρος στο μονόζυγο και στο σύνθετο ατομικό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μάλιστα, με βάρος 50 κιλών, ήταν ο πιο ελαφρύς αθλητής από τους άνδρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ελληνικό επίπεδο. Το 2010 έγινε ο πρώτος αθλητής στο μονόζυγο που συμπλήρωσε 5 χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια.

Κωνσταντίνα