Προτείνουμε : «Billy Eliot»

2016-01-09 12:31

Στο θέατρο Παλλάς, παρακολουθήσαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Billy Eliot» . Στην παράσταση  πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί, αλλά και παιδιά που μας εξέπληξαν με τις φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες.

Το έργο παρουσιάζει την ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού που μέσα σε μια κοινωνία κατάρρευσης από την οικονομική κρίση, ζητάει να κάνει  τα όνειρα του πραγματικότητα. Όλα ξεκινούν το 1984, όταν η τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ κλείνει τα ορυχεία και ξεκινούν απεργίες διαρκείας.  Ο Μικρός Μπίλι , ορφανός από μητέρα μεγαλώνει με τον πατέρα του που δούλευε στα ορυχεία, τον μεγαλύτερο αδερφό του και την τρελούτσικη και ευαίσθητη γιαγιά του. Μια μέρα, το σκάει από το μάθημα του μποξ για να ανακαλύψει τυχαία σε μια αίθουσα μπαλέτου το πάθος του για το χορό. Αυτό θα ηλεκτρίσει την οικογένειά του, την κοινότητα ολόκληρη και θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

Ποιος είπε ότι τα αγόρια δεν μπορούν να χορέψουν ; Κάποιοι είναι γεννημένοι χορευτές, ασχέτως το φύλο τους. Όλοι έχουμε δικαίωμα να κυνηγάμε τα όνειρα μας, ακόμα και αν φαντάζουν άπιαστα. Όλοι έχουμε δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί κι αυτό μας κάνει ξεχωριστούς. Ο Μπίλι Έλιοτ είναι ένας μαχητής των ονείρων και αποδεικνύει  ότι ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω μας καταρρέει, όταν υπάρχει πίστη τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

Από τους ηθοποιούς ξεχωρίσαμε την Τιτίκα Στασινοπούλου στο ρόλο της γιαγιάς, δίοτι πιστεύουμε πως έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Επίσης, μας κατέπληξε όλους και ο εξάχρονος παρουσιαστής με την ξαφνική αλλά συγχρόνως , εντυπωσιακή του εμφάνιση. Τέλος στα θετικά της παράστασης, η μουσική και οι χορογραφίες.

Μαριάνθη Κ.